x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Antony Blinken va merge în Arabia Saudită pentru a discuta despre criza din Fâșia Gaza

Antony Blinken va merge în Arabia Saudită pentru a discuta despre criza din Fâșia Gaza

de Redacția Jurnalul    |    28 Apr 2024   •   23:00
Antony Blinken va merge în Arabia Saudită pentru a discuta despre criza din Fâșia Gaza
Sursa foto: Hepta

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va călători în Arabia Saudită. Vizita va avea loc săptămâna viitoare. Acesta va discuta despre criza din Gaza și conflictul dintre Israel și Hamas.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va vizita Arabia Saudită luni și marți pentru a se întâlni cu partenerii regionali, potrivit Reuters. Diplomatul american va discuta despre încetarea focului în Gaza și despre eliberarea ostaticilor israelieni, a anunțat sâmbătă Departamentul de Stat.

„El va discuta despre creșterea recentă a asistenței umanitare livrate în Gaza și va sublinia importanța menținerii acestei creșteri. De asemenea, Secretarul va sublinia importanța prevenirii răspândirii conflictului și va discuta eforturile în curs de a obține pace și securitate durabilă în regiune, inclusiv printr-o cale către un stat palestinian independent, cu garanții de securitate pentru Israel”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, prin intermediul unui comunicat.

Blinken nu are programată o escală în Israel. În timpul vizitei sale de două zile, Blinken va participa la o reuniune ministerială a Consiliului de Cooperare din Golf și la întâlnirea specială a Forumului Economic Mondial.

×